Flightgear on Vatsim

Everything that has to do with the forum on a technical level. Logins, posts, formatting ...
User avatar
Falcon
Posts: 127
Joined: Wed Aug 31, 2016 3:41 pm

Flightgear on Vatsim

Postby Falcon » Fri Oct 07, 2016 4:39 pm

If memory serves, Josh told me that he had heard of a way to connect Flight Gear to Vatsim, but it is very complicated. If anyone wants to help with the search to connect the two it would be greatly appreciated.

User avatar
SHM
Posts: 1647
Joined: Mon Sep 14, 2015 3:32 pm
Location: India

Re: Flightgear on Vatsim

Postby SHM » Fri Oct 07, 2016 4:40 pm

Forget it if you're on mac. :(
On Windows its easy.

D-ECHO
Posts: 404
Joined: Sat Jan 30, 2016 10:55 am

Re: Flightgear on Vatsim

Postby D-ECHO » Fri Oct 07, 2016 4:57 pm

And is it possible on linux? (kubuntu)

OPFOR77
Posts: 206
Joined: Wed Apr 27, 2016 7:30 pm

Re: Flightgear on Vatsim

Postby OPFOR77 » Fri Oct 07, 2016 5:16 pm

You appear on VATSIM as a 747, no matter what plane you fly. Some people don't care, but that's a deal breaker for me.
OPRF Fighter Jock and Dev

User avatar
Falcon
Posts: 127
Joined: Wed Aug 31, 2016 3:41 pm

Re: Flightgear on Vatsim

Postby Falcon » Fri Oct 07, 2016 5:25 pm

@SHM, that is true. its impossible on mac. I Believe it is possible on linux, but i don't know for sure. There is a wiki page about it, just search "SquakGear." There should be a "help" section, but that's as far as I can go for now.

User avatar
Falcon
Posts: 127
Joined: Wed Aug 31, 2016 3:41 pm

Re: Flightgear on Vatsim

Postby Falcon » Fri Oct 07, 2016 5:28 pm

@OPFOR77 that's not true. I have been on vatsim and I see everyone as either an A320 or a Cessna. It depends on whether or not you file your type correctly.

OPFOR77
Posts: 206
Joined: Wed Apr 27, 2016 7:30 pm

Re: Flightgear on Vatsim

Postby OPFOR77 » Fri Oct 07, 2016 5:41 pm

The FlightGear to VATSIM client reports your plane as a 747 to the VATSIM server, no matter what. It's inherent in the design of the client. FG uses something call SquawkBox747 as its official client, and by design, SquawkBox747 reports you as a 747. You can file as whatever you want, but you're still sending to VATSIM internally that you're a 747.
OPRF Fighter Jock and Dev

User avatar
SHM
Posts: 1647
Joined: Mon Sep 14, 2015 3:32 pm
Location: India

Re: Flightgear on Vatsim

Postby SHM » Sat Oct 08, 2016 2:23 am

D-ECHO wrote:And is it possible on linux? (kubuntu)

Try with wine.

D-ECHO
Posts: 404
Joined: Sat Jan 30, 2016 10:55 am

Re: Flightgear on Vatsim

Postby D-ECHO » Sat Oct 08, 2016 4:25 am

Okay

User avatar
it0uchpods
Posts: 2091
Joined: Sun Oct 18, 2015 2:47 am
Location: A far corner of my room.
Contact:

Re: Flightgear on Vatsim

Postby it0uchpods » Mon Oct 10, 2016 3:01 am

Also, you will piss of ATC.

FG has no SID/STAR.
Very old and missing waypoint data AIRAC.
Most planes unrealistic.

I don't see the point.
it0uchpods/WTF411

FlightGear Aircraft Developer
Lead Programmer at the it0uchpods Design Group
Download High Quality Aircraft from it0uchpods Hangar


Return to “Technical Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest