Porting Aircraft from Other Flight Sims

Everything that has to do with the forum on a technical level. Logins, posts, formatting ...
User avatar
it0uchpods
Posts: 2091
Joined: Sun Oct 18, 2015 2:47 am
Location: A far corner of my room.
Contact:

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby it0uchpods » Wed Mar 15, 2017 3:08 pm

There is different types of CC license!!!!!!!!!!!!!!1

This one doesn't allow modifying, copying: https://github.com/FGMEMBERS-NONGPL/Optica CC-BY-NC-ND
This one does: https://github.com/FGMEMBERS-NONGPL/MD-88 CC-BY-NC-SA
it0uchpods/WTF411

FlightGear Aircraft Developer
Lead Programmer at the it0uchpods Design Group
Download High Quality Aircraft from it0uchpods Hangar

User avatar
IAHM-COL
Posts: 5609
Joined: Sat Sep 12, 2015 3:43 pm
Location: Homey, NV (KXTA) - U.S.A
Contact:

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby IAHM-COL » Wed Mar 15, 2017 3:11 pm

Compare this:

Image
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode # A CC license ND-NC 4.0

to this

Image
https://www.gnu.org/licenses/gpl-3.0.en.html

Or, also compare this:

Image
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode
to the same GPL text above



****

If you can't see how such text are philosophically and diametrically opposed, then get a patent and intelectual property lawyer opinion about the interpretation of such texts.

GPL and CC licenses are not only not the same, but are also foes in much of their contexts.


I am GLAD FlightGear is a GPL software, and I fully disagree with any assesment that CC will better protect FG's interests.


Best,
IH-COL
R.M.S.
If we gave everybody in the World free software today, but we failed to teach them about the four freedoms, five years from now, would they still have it? Probably not, because if they don’t recognise their freedoms, they’ll let their freedoms fall

bomber
Posts: 834
Joined: Mon Nov 30, 2015 3:40 pm

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby bomber » Wed Mar 15, 2017 4:23 pm

Ok whatever again...

I'm not saying they're 100% identical.... I NEVER said that, or implied it... so showing how they're NOT the same isn't any help..

The facts are that a CC licence that allows copying, modifying and distribution CAN be ported to flightgear.... and still respects the original authors wishes for their work not to be sold commercially.

But if you want get into another License war, because GPL is sooooo much better then be my guest... I'm just correcting the above wrong statements

Simon
"If anyone ever tells you anything about an aeroplane which is so bloody complicated you can't understand it, take it from me - it's all balls" - R J Mitchell

User avatar
IAHM-COL
Posts: 5609
Joined: Sat Sep 12, 2015 3:43 pm
Location: Homey, NV (KXTA) - U.S.A
Contact:

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby IAHM-COL » Wed Mar 15, 2017 5:44 pm

bomber wrote:GPL is sooooo much better



My favorite statement of the day! so I'll turn a blindeye to the rest of the post :P
R.M.S.
If we gave everybody in the World free software today, but we failed to teach them about the four freedoms, five years from now, would they still have it? Probably not, because if they don’t recognise their freedoms, they’ll let their freedoms fall

User avatar
IAHM-COL
Posts: 5609
Joined: Sat Sep 12, 2015 3:43 pm
Location: Homey, NV (KXTA) - U.S.A
Contact:

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby IAHM-COL » Wed Mar 15, 2017 5:47 pm

IAHM-COL wrote:so I'll turn a blindeye to the rest of the post :P

Damn! I can't :D

bomber wrote:The facts are that a CC licence that allows copying, modifying and distribution CAN be ported to flightgear....

Simon


No. It cannot be ported to FlightGear. Only a CC license that 1) allows copying, 2) allows modification, 3) allows redistribution of verbatim and/or modified versions of the product /and/ source, 4) does not make provisions to limit commercial usage and 5) still very importantly permits the product to permute to GPL license, then yeah. (such license I fail to find, and only CC0 maybe come close, which is a technical naming of Public Domain)

FlightGear is (you may not be aware of the fact, which does not nullify it) used as a commercial enterprise.

Example,
The core devs, package it and commercialize it
(selling DVDs with the aircraft and scenerios)

If the Core devs can benefit financially, why would I want to create statements to prevent other to do likewise?

Also, by shutting off the Commercial provisions, per example you limit many Linux distros to pre-package and distribute along with their systems. It is not a secret that many Linux distros' companies such as RedHat or Novell do have financial interests behind their products.

So, I agree with you mainly in the premise of "let's not battle about this here" ....


:twisted: :roll: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek:

Yours,
IAHM-COL
R.M.S.
If we gave everybody in the World free software today, but we failed to teach them about the four freedoms, five years from now, would they still have it? Probably not, because if they don’t recognise their freedoms, they’ll let their freedoms fall

bomber
Posts: 834
Joined: Mon Nov 30, 2015 3:40 pm

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby bomber » Wed Mar 15, 2017 6:16 pm

airzona, let's not cloud the issue with talk of linux but instead focus on the question you asked... for the betterment of the community.

Firstly understand that there are about 6 planes that are distributed with Flightgear, the vast majority of planes and objects are separate downloads, from either the official repository (which are all GPL), to unofficial repositories like this one where you can download GPL and non-GPL content separately, and private download links.

If it's your aim to have your work downloaded with flightgear (very unlikely to happen) or have it on the official repository then ALL content that you bring must be GPL.

If however you want to bring some material that's CC licensed to allow copying, modification and distribution and have it distributed from one of the many unofficial repositories or private links then you can do.

Anyone saying otherwise is telling fibs

Simon
"If anyone ever tells you anything about an aeroplane which is so bloody complicated you can't understand it, take it from me - it's all balls" - R J Mitchell

User avatar
IAHM-COL
Posts: 5609
Joined: Sat Sep 12, 2015 3:43 pm
Location: Homey, NV (KXTA) - U.S.A
Contact:

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby IAHM-COL » Wed Mar 15, 2017 6:25 pm

I must say

+1

to bomber's last post :D


One quick correction:

bomber wrote:Firstly understand that there are about 6 only 2 planes that are distributed with Flightgear (ufo and c172p)...

Simon
R.M.S.
If we gave everybody in the World free software today, but we failed to teach them about the four freedoms, five years from now, would they still have it? Probably not, because if they don’t recognise their freedoms, they’ll let their freedoms fall

bomber
Posts: 834
Joined: Mon Nov 30, 2015 3:40 pm

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby bomber » Wed Mar 15, 2017 6:47 pm

It's been a while since I last did a download as I'm still on 3.4 as I think the new front end isn't plane developer friendly
"If anyone ever tells you anything about an aeroplane which is so bloody complicated you can't understand it, take it from me - it's all balls" - R J Mitchell

User avatar
IAHM-COL
Posts: 5609
Joined: Sat Sep 12, 2015 3:43 pm
Location: Homey, NV (KXTA) - U.S.A
Contact:

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby IAHM-COL » Wed Mar 15, 2017 6:54 pm

3.4! Oh my!... then yeah ... like 6 planes or so.


Are FG201x versions developer friendly? Yes under Linux. Not elsewhere.

(And that QT5 launcher stinks skunk -- and like skunk, it maybe pretty on the surface)
R.M.S.
If we gave everybody in the World free software today, but we failed to teach them about the four freedoms, five years from now, would they still have it? Probably not, because if they don’t recognise their freedoms, they’ll let their freedoms fall

User avatar
it0uchpods
Posts: 2091
Joined: Sun Oct 18, 2015 2:47 am
Location: A far corner of my room.
Contact:

Re: Porting Aircraft from Other Flight Sims

Postby it0uchpods » Wed Mar 15, 2017 7:02 pm

That's wrong.

I use the --console command, and still use FGRUN on my Windows x64 box, and I use it for developing.

Works great, and fine.

I can quickly restart FGFS, have a console that never closes, and it works great. (2016.1.2 is my version, everyother is the same, except 2016.3, which is the WORST FGFS release EVER)
it0uchpods/WTF411

FlightGear Aircraft Developer
Lead Programmer at the it0uchpods Design Group
Download High Quality Aircraft from it0uchpods Hangar


Return to “Technical Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest